Кујната е најзначајната точка на конвергенција во вашиот дом; како за ваше задоволство, така и како препродажба. Затоа, изборот на правилно засенчување на шкафовите за вашата кујна е основно. Многумина се редизајнираат или избираат планови за подови кои ја вклучуваат кујната во регуларната зона и честопати нема посебен регион за кујна / јадење / салон. Изработка на избор за засенчување на бироа клучен сегмент во поставување на состојба на умот и задоволство во вашиот основен простор за живеење. Како и да е, изборот на правилно засенчување за вашата кујна е многу потежок отколку што може да се очекува. Ова редовно ги придвижува сопствениците на имот да изберат ванила.

Зошто треба да размислите да користите непартиска боја за вашите плакари

Честопати сопствениците на хипотеките не се подготвени да размислуваат надвор од неутралите (подоцна ќе направам блог на најефикасниот метод за да одберете неверојатна непристрасна засенчување на орманот за кујната), бидејќи тие се загрижени што може да влијае на препродажба на почит подоцна. Особено не сакаат со нијанси на кујнски шкаф како резултат на значењето на извонредната кујна за продажба на дом. Навистина, кујната е главната мисла за купувачите.

Продавачите редовно замислуваат дека од исклучителна шанса да го направат својот дом интензивно ангажирајќи се дека ќе има поголем ентузијазам за тоа. Конвенционалното расудување би убедило дека колку повеќе потенцијални купувачи, поскапа стапка ќе добие трговецот. Во секој случај, занемарува да ја земе предвид количината на пристапни придонеси на пазарот користејќи ја оваа еквивалентна експанзивна методологија заснована. Вистината на предметот е дека одењето непристрасно подразбира дека иако ќе има пообемна база на потенцијални купувачи, ќе има се повеќе слични избори.

Одлична структура е одличен план; и имајќи предвид дека различните нијанси ќе се осврнат на помалку поединци, ќе им се обрати на тие лица на подлабоко ниво. Исто така, ќе имате предност да одите против едвај избор на мозокот на тие поединци; и тоа е начинот со кој го продавате вашиот дом за дополнителни.

Она што е најзначајно е тоа што ја обожавате вашата кујна, па изберете засенчување и завршување што ве енергизираат. Поставени да го прават она што другите дефинитивно не се. Сите сегменти треба да напредуваат во насока на цврста структура цел. Одлична структура е поврзана со излегување на екстремитет, возење на патот и впечатливо во потрагата по вашиот сопствен стил.

Интересни точки при избор на боја за плакари за кујната

Во многу случаи изјавуваме дека „куќата избира засенчување“ и голем избор на засенчување сè повеќе станува збор за отстранување на засенчување, во секој случај кога првпат започнува постапката.

Разгледајте ги работите што нема да бидат променети. Можеби ја обожавате вашата моментална конзола / опрема за посипување на грбот и влезната опрема или имате некои работи со onидање или работа со цигла во просторијата за поврзување. Треба да изберете засенчување што ќе ги комплиментира овие непроменливи инсталации. Мора да знаете за влијанието што осветлувањето во просторијата ќе го има врз сенката на делителите. Дали е карактеристично осветлување?

 

Зрачи? Флуоресцентни? Мешавина од две ?. Осветлувањето ќе влијае на тоа како се појавува засенчување, а изгледот исто така ќе се промени за времетраењето на денот и ноќта, како што се менува мешавината на осветлување.

Постојано правете пример за влез за да ви дадете огромен случај на засенчување на делегатите.

Во овој момент веројатно сте разбрале дека еден од најистакнатите пристапи за драстично менување на вашата кујна (и од различни гледишта вашиот дом) по разумен трошок е со сликање на вашите кујнски шкафови. Беше уникатно околу 10 години пред тоа, шкафовите со облик на јавор и даб беа најпознатата одлука, но шкафовите за сликање брзо се претворија во стандард.

Воскреснуваме многу кујнски шкафови (и шкафови за туширање, и така натаму) во Кливленд, зоната на ОХ и едно од најпознатите признати истражувања што ги добиваме е она што засенчување треба да се избере. Еве дел од нашите најпосакувани модели (сите од нашата сопствена работа) заедно со појаснување за да можете да изберете што е најдобро за вашиот дом. Ако не ви пречи да се сеќавате, кога бирате засенчување на боја дека мнозинството различни нијанси во собата влијаат на она што изгледа најдобро. Едно засенчување може да изгледа неверојатно во кујната на друго лице, но сепак не во ваша.

Кабинети за бела кујна

Вајт е сè уште најпознатото засенчување како што било за секој настан, пет години или некаде во близина. Една од причините што е белката е толку главно засенчување е со образложение дека тоа го прави мнозинството различни нијанси во поп кујната, (на пример, делителите и шалтерите). Шкафовите со бели насликани бои можат да предизвикаат поголема кујна да изгледа како поголема, едноставно како да се сликаат делителите што можат да ги направат полесните засенчувања.

Сиви / крем обоени плакари

Второто најзастапено засенчување на бирото е сивкасто или крем. Во бројни домови, брилијантно бело засенчување на шкафовите на кујната може да биде претерано раскошно. Ова е редовно ситуација ако остатокот од трим во куќата е сивкасто или ако бројачите или површината на површината во кујната се наоѓаат на топлата страна од опсегот на засенчување. На пример, во случај кога вашите бројачи имаат тон темно обоени или жолти тонови, во тој момент сивосен засенчување може да биде извонреден комплимент.

Засенчување функционира восхитувачки (па дури и изгледа побрилијантно) во оваа кујна поради различни нијанси. Бидејќи делителите се зелена сенка, а задниот дел на грбот има еден тон темно обоени тонови, ова сиво засенчување добро ги комплиментира.

Сликање на кујнски плакари сиво

Дим е ​​најпознатото семејство засенчување за разделувач на засенчување, но дали е тоа најдобро засенчување за вашите кујнски шкафови? Тоа е секако истакната одлука, но веројатно е нешто попопуларна отколку белата и сивкаста. Слично како и со секое засенчување, тоа навистина се потпира на преостанатиот дел од вашиот украс, исто како и подовите и полиговите. Светло слабо и темно темно се познати по шкафовите. Досадна темница може да биде особено остра само на шкафовите, на пример, на сликање на островот или едноставно на долните шкафови што засенчуваат.

Зрачи? Флуоресцентни? Мешавина од две ?. Осветлувањето ќе влијае на тоа како се појавува засенчување, а изгледот исто така ќе се промени за времетраењето на денот и ноќта, како што се менува мешавината на осветлување.

Постојано правете пример за влез за да ви дадете огромен случај на засенчување на делегатите.

Во овој момент веројатно сте разбрале дека еден од најистакнатите пристапи за драстично менување на вашата кујна (и од различни гледишта вашиот дом) по разумен трошок е со сликање на вашите кујнски шкафови. Беше уникатно околу 10 години пред тоа, шкафовите со облик на јавор и даб беа најпознатата одлука, но шкафовите за сликање брзо се претворија во стандард.

Воскреснуваме многу кујнски шкафови (и шкафови за туширање, и така натаму) во Кливленд, зоната на ОХ и едно од најпознатите признати истражувања што ги добиваме е она што засенчување треба да се избере. Еве дел од нашите најпосакувани модели (сите од нашата сопствена работа) заедно со појаснување за да можете да изберете што е најдобро за вашиот дом. Ако не ви пречи да се сеќавате, кога бирате засенчување на боја дека мнозинството различни нијанси во собата влијаат на она што изгледа најдобро. Едно засенчување може да изгледа неверојатно во кујната на друго лице, но сепак не во ваша.

Кабинети за бела кујна

Вајт е сè уште најпознатото засенчување како што било за секој настан, пет години или некаде во близина. Една од причините што е белката е толку главно засенчување е со образложение дека тоа го прави мнозинството различни нијанси во поп кујната, (на пример, делителите и шалтерите). Шкафовите со бели насликани бои можат да предизвикаат поголема кујна да изгледа како поголема, едноставно како да се сликаат делителите што можат да ги направат полесните засенчувања.

Сиви / крем обоени плакари

Второто најзастапено засенчување на бирото е сивкасто или крем. Во бројни домови, брилијантно бело засенчување на шкафовите на кујната може да биде претерано раскошно. Ова е редовно ситуација ако остатокот од трим во куќата е сивкасто или ако бројачите или површината на површината во кујната се наоѓаат на топлата страна од опсегот на засенчување. На пример, во случај кога вашите бројачи имаат тон темно обоени или жолти тонови, во тој момент сивосен засенчување може да биде извонреден комплимент.

Засенчување функционира восхитувачки (па дури и изгледа побрилијантно) во оваа кујна поради различни нијанси. Бидејќи делителите се зелена сенка, а задниот дел на грбот има еден тон темно обоени тонови, ова сиво засенчување добро ги комплиментира.

Сликање на кујнски плакари сиво

Дим е ​​најпознатото семејство засенчување за разделувач на засенчување, но дали е тоа најдобро засенчување за вашите кујнски шкафови? Тоа е секако истакната одлука, но веројатно е нешто попопуларна отколку белата и сивкаста. Слично како и со секое засенчување, тоа навистина се потпира на преостанатиот дел од вашиот украс, исто како и подовите и полиговите. Светло слабо и темно темно се познати по шкафовите. Досадна темница може да биде особено остра само на шкафовите, на пример, на сликање на островот или едноставно на долните шкафови што засенчуваат.

Кабинети со сина боја

Во случај кога од сега имате тон слабо и бело во вашата кујна, неверојатна алтернатива да ги насликате шкафовите може да биде темна поморска сила. Ова може најдобро да се искористи само на дел од шкафовите, отколку на секој од нив сепак може да биде забавно нагласување и точка на приближување. Ова несомнено не е за секого и е обврзано да не биде добро познато за 5 години или така, сепак во моментов (во 2018 година) е вистинска застапена алтернатива.

Зелени бои за кујнски ормани

Последниот избор на засенчување што треба да се покаже е сенка на зелена боја. Како поморската сина боја, ова е сè повеќе стилски избор што осамен работи во специфични домови. Ова засенчување може да работи во домови со сè повеќе топли тонови, на пример, нијанси на беж. Дополнително, најверојатно работи најдобро со маргинално богато сивкасто, отколку со очигледно бело.

Идеално, овој напис предизвикува да го дизајнирате вашиот потфат за сликање во кујнскиот шкаф. Достапни се тон на извонредни алтернативи, а најдобрата за вас навистина се потпира на вашиот сопствен вкус и различни нијанси во вашата кујна. Во случај да живеете во зоната Кливленд, би сакале да разговараме со вас за сликање на вашите кујнски шкафови. Можете да се запознаете со нашата постапка на нашата страница за сликарство во плакарите.